"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εκπαιδευτικές πηγές για το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας...



image
Η εικόνα προσφέρθηκε από Alejandro Morellón
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει το έτος 2010 ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας (ΔΕΒ). Με αφορμή αυτήν την ανακήρυξη, οι. Ivo Grigorov,Lise Cronne και Giulia Realdon παρέχουν μια συλλογή από διαδικτυακές πηγές για δασκάλους και μαθητές.
Ο σκοπός του ΔΕΒ είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον σχετικά με τον επιταχυνόμενο ρυθμό εξαφάνισης των ειδών, ο οποίος προκαλείται κυρίως από την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον. Οι παρακάτω πηγές προσφέρουν σε δασκάλους και μαθητές ποικίλες υπηρεσίες, όπως συμμετοχή σε μακροπρόθεσμα σχέδια εργασίας, τροφή για μελέτη, έναν πλούτο προτεινόμενων διδακτικών δραστηριοτήτων, γκαλερί πολυμέσων και πολλά άλλα, με σκοπό να συμπεριληφθεί η βιοποικιλότητα στο πλαίσιο των γεω-επιστημών, όπως επίσης της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης παρέμβασης.
Η λίστα είναι κάτι παραπάνω από εξαντλητική, οπότε εάν έχετε συναντήσει άλλες δομημένες πηγές που τράβηξαν το ενδιαφέρον των μαθητών σας και που βοηθούν να μπει η βιοποικιλότητα σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλούμε να προσθέσετε τα σχόλιά σας στην ιστοσελίδα μας.
Εάν δεν αναφέρεται διαφορετικά, όλες οι πηγές είναι στα Αγγλικά.
Η επίσημη ιστοσελίδα για το ΔΕΒ
Η επίσημη ιστοσελίδα του ΔΕΒ, διαχειριζόμενη από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, παρέχει μια ποικιλία από πηγές πολυμέσων και εξωτερικούς συνδέσμους που καλύπτουν βασικές πληροφορίες, νέα και πρωτοβουλίες για τη βιοποικιλότητα: www.unep.org/iyb



Πηγές για διδάσκοντες


Διδακτικά θέματα και πειράματα στην Οικολογία (Teaching Issues and Experiments in Ecology)
Σε αυτό το περιοδικό ελεύθερης πρόσβασης και ομότιμης εξέτασης, πανεπιστημιακοί καθηγητές αναφέρονται στην αποτελεσματικότητα διδακτικών δραστηριοτήτων για προπτυχιακούς φοιτητές. Κάποιες πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες και για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το τμήμα «Διδακτικές πηγές» (‘Teaching resources’) προσφέρει γενικές πληροφορίες σχετικά με τη διδασκαλία της Οικολογίας και τη σωστή χρήση του περιοδικού:http://tiee.ecoed.net/teach/teach.html


Η συλλογή του Nature με άρθρα για τη Βιοποικιλότητα
Προς τιμήν του ΔΕΒ, το ερευνητικό περιοδικό Nature προσφέρει μια συλλογή προηγούμενων άρθρων σχετικά με την οικολογική και οικονομική σημασία της βιοποικιλότητας. Τα άρθρα, μερικά από τα οποία είναι ελεύθερης πρόσβασης, διαφέρουν ως προς τις τεχνικές λεπτομέρειες. Οι δάσκαλοι και οι ενδιαφερόμενοι μαθητές που θέλουν να εμβαθύνουν στην κατανόηση του θέματος θα ωφεληθούν από το υλικό:

www.nature.com/nature/supplements/collections/biodiversity
image
Η εικόνα προσφέρθηκε από Alejandro Morellón
Οδηγοί επιστημονικής γνώσης

image
Η εικόνα προσφέρθηκε από microgen / iStockphoto
Ιδρυθέντες από το Εθνικό Επιστημονικό Ίδρυμα των Η.Π.Α., τον Εθνικό Οργανισμό Θαλάσσιων Εκπαιδευτών και την Εθνική Διεύθυνση Ωκεανού και Ατμόσφαιρας, αυτοί οι οδηγοί έχουν αναπτυχθεί από επιστήμονες με στόχο τους μη-ειδικούς και τους δασκάλους (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Οι οδηγοί έχουν δομηθεί γύρω από την τρέχουσα επιστήμη και πραγματεύονται αναλυτικά τις σχέσεις μεταξύ της βιοποικιλότητας, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας, της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης παρέμβασης.

Βάση Γεω-επιστημών:www.earthscienceliteracy.org
Βάση κλίματος: www.climateliteracynow.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου