"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan
Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας
Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)
Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..
We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..
Το Nature ξεμπλέκει...τον εγκέφαλο...!
10 Μαρτίου 2011
Δύο ομάδες νευροεπιστημόνων ανακατασκεύασαν τμήματα του εγκεφάλου με σκοπό να συνδέσουν τις εκάστοτε λειτουργίες με συγκεκριμένα κύτταρα. Προκειμένου να κατανοήσουμε πως λειτουργεί ο εγκέφαλος θα πρέπει να ξέρουμε τι συνδέεται με τι. Αλλά ο εγκέφαλος έχει τόσα πολλά κύτταρα και τόσες πολλές συνδέσεις (νευρωνικές συνάψεις) που η αποσαφήνιση αυτής της κατάστασης αποτελεί μια τεράστια πρόκληση. Χρησιμοποιώντας ένα τελευταίας τεχνολογίας μικροσκόπιο και εξειδικευμένα υπολογιστικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα λήψης εικόνων από πολλά επίπεδα και συνδυασμού τους, οι ερευνητές κατάφεραν να χαρτογραφήσουν πολύ μικρά τμήματα του οπτικού φλοιού των ποντικών. Η ομάδα του Ινστιτούτου Max Planck της Γερμανίας εστίασε στον αμφιβληστροειδή (retina) ενώ η αντίστοιχη ομάδα του Harvard εστίασε στον οπτικό φλοιό (visual cortex), δηλαδή την περιοχή εκείνη του εγκεφάλου όπου επεξεργάζονται τα σήματα που στέλνει ο αμφιβληστροειδής. Η δουλειά αυτών των ερευνητικών ομάδων επιβεβαίωσε τις υπάρχουσες αντιλήψεις σχετικά με το πως οι νευρώνες σε αυτές τις περιοχές βοηθούν στην οπτική λειτουργία των ποντικών. Στο τελευταίο τεύχος του Nature δημοσιεύονται οι εν λόγω μελέτες. Στο βίντεο που ακολουθεί δίνονται ακόμη πληροφορίες σχετικά με τις νέες αυτές τεχνικές αλλά και σχετικά με το καινούριο πεδίο των "connectomics" που καλείται να χαρτογραφήσει τις περιοχές του εγκεφάλου σε πολλά επίπεδα.
Βρείτε την αγγλική πηγή εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου