"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αϊτή-Χολέρα: ανησυχητική η κατάσταση στις αγροτικές περιοχές

Πηγή: Γιατροί Χωρίς Σύνορα, www.msf.gr

Αϊτή-Χολέρα: ανησυχητική η κατάσταση στις αγροτικές περιοχές © EPA / Orlando Barría
Ανακοίνωση - Από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε περιθάλψει πάνω από 62.000 άτομα με συμπτώματα χολέρας στην Αϊτή, ενώ μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί στη χώρα 110.000 συνολικά περιστατικά. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε 40 κέντρα θεραπείας χολέρας σε όλη τη χώρα με δυνατότητα νοσηλείας 3.300 κλινών.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη στις βόρειες περιοχές της χώρας, όπου η επιδημία έχει εξαπλωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ομάδες των ΓΧΣ υποστηρίζουν τη λειτουργία κέντρων θεραπείας χολέρας στις πόλεις Καπ Αϊτιέν (Cap Haitien) και Πορτ-ντε-Πε(Port-de-Paix). Βόρεια της χώρας, δεχόμαστε καθημερινά 380 ασθενείς, ανάμεσα στους οποίους και οι 200 στο Καπ Αϊτιέν όπου  νοσηλεύονται 300 ασθενείς. Βορειοδυτικά στο Πορτ-ντε-Πε, παραπέμπονται καθημερινά 100 ασθενείς, ενώ έχουμε αυξήσει τη δυνατότητα νοσηλείας στους 130 ασθενείς.

«Συχνά βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου γνωρίζοντας ότι στις αγροτικές περιοχές πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της χολέρας», εξηγεί ο David Schrumpf, επικεφαλής των ομάδων που δρουν σε απομονωμένες βόρειες περιοχές της χώρας. «Προσπαθούμε να τους φτάσουμε με αυτοκίνητο, μηχανή ή ακόμη και περπατώντας, προκειμένου να τους δώσουμε στοματικά άλατα ενυδάτωσης και την απαιτούμενη θεραπεία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πιο απομονωμένους πληθυσμούς καλύτερη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη αλλά και να επαναφέρουμε όσους βρίσκονται καθ΄οδόν προς τα κέντρα θεραπείας». 
Στην πρωτεύουσα, το Πορτ-ο-Πρενς, συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά περιστατικά χολέρας, αλλά γενικά ο αριθμός όσων παραπέμπονται στις 13 ιατρικές εγκαταστάσεις των ΓΧΣ έχει σταθεροποιηθεί. Συνολικά έχουν λάβει θεραπεία 14.000 άτομα. Στην περιοχή Αρτιμπονίτ (Artibonite), όπου εκδηλώθηκε για πρώτη φορά η επιδημία, ο αριθμός των ασθενών χολέρας μειώνεται σταδιακά.
 
Οι ομάδες των ΓΧΣ παραμένουν σε ετοιμότητα παρατηρώντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα προκειμένου να προσαρμόσουν καλύτερα τις δραστηριότητές τους. Μετά την αύξηση των περιστατικών χολέρας σε αρκετές νότιες περιοχές της χώρας, κάνουμε αξιολογήσεις θέτοντας παράλληλα σε λειτουργία κέντρα θεραπείας χολέρας. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές Λεγκάν (Leogane) και Τζάκμελ (Jacmel) νότια και Λες Καγιέ (Les Cayes) και Τζέρεμι (νότιο-δυτικά).
«Σε περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» πρόσφατα από την ασθένεια, ο πληθυσμός είναι φοβισμένος» αναφέρει ο Alan Lefebvre, συντονιστής της ομάδας επείγουσας παρέμβασης των ΓΧΣ. «Οι κάτοικοι φοβούνται ότι ένα κέντρο θεραπείας χολέρας θα μεταφέρει την ασθένεια και στην υπόλοιπη κοινότητα. Η πρόκληση για εμάς, λοιπόν, είναι να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κάνουμε σαφές ότι βρισκόμαστε εκεί για να θεραπεύσουμε την ασθένεια και ότι αυτή η προσπάθειά μας έχει αποτέλεσμα».
Πάνω από 4.000 ντόπιοι συνεργάζονται με 260 διεθνείς εθελοντές για να αντιμετωπίσουν την επιδημία χολέρας στην Αϊτή, ενώ μέχρι σήμερα έχουμε μεταφέρει στη χώρα 770 τόνους ιατροφαρμακευτικό και τεχνικό εξοπλισμό για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τις επιδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου