"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μικροοργανισμό που ζει με αρσενικό ανακάλυψε η NASA... σε λίμνη.


Στον ουρανό τους έψαχναν (;) στη γη τους βρήκαν (;;;) τους "εξωγήινους" (;;;;) οι επιστήμονες της NASA.
Ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής, κρυμμένης στον βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.
"Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό", υπογραμμίζει ο καθηγητής Άριελ Ανμπάρ, συν-δημιουργός των ερευνητικών εργασιών, που χρηματοδοτούνται από τη NASA, και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Science.
Η ανακάλυψη αυτή επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, ο Άριελ Ανμπάρ του Πανεπιστημίου της Αριζόνας (νοτιοδυτικά) και ένας τρίτος επιστήμονας, ο Πολ Ντέιβις, δημοσίευσαν το 2009 εργασίες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο (με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων) στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό, όπου συνέλεξε τα ιζήματα αυτά.

Εντάξει. Ενδιαφέρον, θα προσθέσουμε εμείς. Ομως, τι σχέση έχει αυτό με τα "εξωγήινα" σενάρια που μας "τάιζαν" επί ώρες και ώρες τα παγκόσμια media, σε έναν πλανήτη που και το τελευταίο παιδί γνωρίζει ότι στους ανεξερεύνητους βυθούς (ειδικά των θαλασσών), υπάρχουν είδη που αγνοούμε τελείως;

Και ένα σχόλιο από εμάς: Η αναπαραγωγή της συγκεκριμένης είδησης από τα παπαγαλάκια στην τηλεόραση που βρήκαν για άλλη μια φορά αφορμή να αναφερθούν στους "in" εξωγήινους ήταν αναμενόμενη.. Προφανώς και δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Είναι όμως μια ευκαιρία για να ανοίξουμε όλοι τα μάτια μας και ιδίως ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ μπροστά σε ανακαλύψεις που καταρρίπτουν βαθιά ριζωμένα "δόγματα" της επιστήμης αυτής..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου