Αναλαμβάνουμε μεταφράσεις επιστημονικών κειμένων και άρθρων βιοχημικού και ιατρικού περιεχομένου
Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας
Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)
Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..
We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011
Η περίπτωση...του παγωμένου ναρκομανούς!!
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Ο Θεός υπάρχει ...και ζει σε άλλο Σύμπαν
Ο επιστήμονας θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο η πλάση να δημιουργήθηκε όχι από κάποιο Παντογνώστη και Παντοδύναμο δημιουργό, αλλά από όντα σαν και εμάς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ο Γκρίμπιν εκτιμά ότι "το μόνο που χρειάζεται για τη δημιουργία ενός Σύμπαντος είναι ένας επιταχυντής σωματιδίων ισχυρότερος από εκείνο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του CERN και η τεχνογνωσία για τη δημιουργία μιας σταθερής τεχνητής μαύρης τρύπας."
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Πραγματικότητα ο καταρράκτης του Escher (video)
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
Σαρκοφάγο φυτό με την ταχύτερη παγίδα του κόσμου.(Video)
Τα υδρόβια φυτά Urticularia καραδοκούν σε λιμνάζοντα νερά όπου τα λιγοστά θρεπτικά στοιχεία δεν επαρκούν για την ανάπτυξη της βλάστησης.
Για να συμπληρώσουν τη δίαιτά τους σε άζωτο και άλλα στοιχεία, τα σαρκοφάγα φυτά καταπίνουν κωπήποδα και άλλα ασπόνδυλα ανοίγοντας απότομα μια παγίδα στη μορφή φούσκας.
Έρευνα των πανεπιστημίων της Γκρενόμπλ και του Φράιμπουργκ αποκαλύπτει τώρα ότι αυτές οι παγίδες είναι τα ταχύτερα σαγόνια του φυτικού βασιλείου.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
Απεικόνιση των μαθηματικών σε ζωγραφιές
Τα μαθηματικά και η τέχνη γενικότερα μολονότι, φαινομενικά τουλάχιστον, αποτελούν δυο ξεχωριστά – διακριτά πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, εντούτοις είναι δυνατόν να συνδυαστούν και να δώσουν δημιουργίες οι οποίες αποτελούν αξιοθαύμαστο μείγμα εντυπωσιακής πολυπλοκότητας και εκπληκτικής ομορφιάς.
Ιστορικά, τα μαθηματικά, μολονότι θεωρούνται κυρίως λογική – αναλυτική επιστήμη, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της τέχνης, η οποία απευθύνεται κυρίως στο συναίσθημα.
Ακολουθούν τα βίντεο που "αλλιεύσαμε" από το site http://vihart.com/doodling/
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011
Γιατί ορισμένοι δεν αρρωσταίνουν το χειμώνα
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011
Γιατί μας... βαράει ο έρωτας στο κεφάλι...!
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
Μπορούμε άραγε να εντοπίσουμε περιστρεφόμενες μαύρες τρύπες από τη Γη...οι αστρονόμοι απαντούν ναι!!!
Η χρήση siRNA για την καταπολέμηση της χορείας του Huntington
Το νόημα των αριθμών πηγάζει από τη γλώσσα...
Οι ερευνητές από τα Τμήματα Ψυχολογίας των πανεπιστημίων Σικάγο και Χάρβαρντ, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Σούζαν Γκόλντιν-Μίντοου και την ψυχολόγο Ελίζαμπετ Σπέπεν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στα «Πρακτικά» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το New Scientist και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», έκαναν πειράματα με κουφούς ανθρώπους από τη Νικαράγουα, οι οποίοι είχαν εφεύρει μια δική τους νοηματική γλώσσα με χειρονομίες για να επικοινωνούν, η οποία δεν διαθέτει σύμβολα για το μέτρημα.
Τα μέλη της κοινότητας αυτής, που δεν έχουν λέξεις για τους αριθμούς, φαίνεται ότι μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια μέχρι τρία, το πολύ μέχρι το τέσσερα, και δείχνουν αντίστοιχα με τα δάχτυλά τους αυτούς τους μικρούς αριθμούς. Από εκεί και πέρα όμως, οι αριθμοί χάνουν το νόημά τους. Για παράδειγμα, δείχνουν εννέα δάχτυλα, όταν μιλάνε για δέκα πρόβατα.
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011
Εσείς βρήκατε δώρο για του Αγ. Βαλεντίνου???
Γαλαξίας με γεύση...βατόμουρο!!!
Μπορεί ο αόρατος μανδύας του Χάρι Πότερ να γίνει πραγματικότητα...?
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011
Ο πρόγονός μας Η Lucy "περπατά" στο μονοπάτι της εξέλιξης
Τα δείγματα είναι 3.2 δισεκατομμυρίων χρόνων και βρέθηκαν στη Χαντάρ της Αιθιοπίας.
Από το σχήμα των απολιθωμάτων οι ερευνητές κατέληξαν ότι πρόκειται για τον Αυστραλοπίθηκο του είδους Australopithecus afarensis,την πασίγνωστη Lucy.
Ο William Kimbel, διευθυντής του Ινστιτούτου Προέλευσης του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ, συζητά στο παραπάνω ακουστικό αρχείο τις επιπτώσεις αυτού του ευρήματος με την ομάδα του BBC.
Δείτε εδώ την αγγλική πηγή...
Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
Ενας καθρέφτης μέσα στο κεφάλι μας...!
Προφανώς, η ικανότητά μας να «συν-αισθανόμαστε» και να «βιώνουμε» (σχεδόν σωματικά) αλλότρια αισθήματα και συγκινήσεις αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση κάθε ανθρώπινης διαπροσωπικής σχέσης και συνεπώς ολόκληρης της κοινωνικής μας ζωής. Ομως από ποιους νευροβιολογικούς μηχανισμούς εξαρτάται αυτή η φαινομενικά παράδοξη ικανότητά μας για ενσυναίσθηση; Οπως και για κάθε άλλη νοητική μας ικανότητα, η εξήγησή της θα πρέπει, πρωτίστως, να αναζητηθεί στα περίπλοκα νευρωνικά κυκλώματα του εγκεφάλου μας. Ναι, αλλά πού ακριβώς;
Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
Ο πλανήτης των ανθρώπων...trailer για τη νέα παραγωγή του BBC
Αφιέρωμα στο Διεθνές Έτος Χημείας από το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών
Το Διεθνές Έτος Χημείας είναι μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry), καθώς και της UNESCO του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Ο.Η.Ε. Περιλαμβάνει τις Χημικές Εταιρίες και τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, και βασίζεται σε ατομικές πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση δραστηριοτήτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με στόχο:
2011: Τα ευγενή αέρια στον προπομπό του Διεθνούς Έτους Χημείας
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
Ο ρόλος του...καλού πατέρα!
Όμως ορισμένα θηλυκά μπορούν να μεταβάλλουν το ρυθμό του βιολογικού ρολογιού τους διαλέγοντας τους κατάλληλους συντρόφους, σύμφωνα με τα δεδομένα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα στο περιοδικό Oikos.
Τα θηλυκά πουλιά γίνονται προοδευτικά λιγότερο γόνιμα καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία, λέει ο βιολόγος Josh Auld του Εθνικού Κέντρου Εξελικτικής σύνθεσης του Durham, της Βόρειας Καρολίνας, ο οποίος είναι και συνεργαζόμενος συγγραφέας του περιοδικού Oikos.
Τα μεγαλύτερα σε ηλικία θηλυκά γεννούν λιγότερα αυγά και αργότερα σε σχέση με την κανονιή εποχή ωοτοκίας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερη τροφή τότε για τα μικρά τους.
Παρά τις πολλές μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με τη θηλυκή γονιμότητα λίγα είναι γνωστά για το ρόλο των αρσενικών συντρόφων. "Η σκέψη ήταν ότι τα αρσενικά δεν έπαιζαν κανένα ρόλο" λέει ο Αuld.
Και όμως παίζουν και πολύ σημαντικό μάλιστα!
"Αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αναμενόμενα και μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν αφορούν και τα υπόλοιπα σπονδυλωτά", λέει ο Saran Twombly, διευθυντής του τομέα Βιολογίας του Περιβάλλοντος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το οποίο και χρηματοδότησε τη συγκεκριμένη έρευνα. "Η ερευνητική αυτή δουλειά καλείται να ενσωματώσει αρχές της φυσιολογίας, της συμπεριφοράς και γενικότερα της βιολογίας προκειμένου να γίνει κατανοητό το τι κάνουν οι οργανισμοί και πως αλληλεπιδρούν στην άγρια φύση", λέει ο Twombly.
Προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όντως τα αρσενικά επηρεάζουν τη γονιμότητα των θηλυκών, οι βιολόγοι εκμεταλλεύτηκαν μακροπρόθεσμα δεδομένα για ένα είδος πουλιών, τα blue tits. Αυτό το είδος πουλιών γεννά μια φορά το χρόνο και συχνά τα θηλυκά επιλέγουν διαφορετικούς συντρόφους. Τοποθετώντας σημάδια στα πόδια τους οι επιστήμονες κατάφεραν να παρατηρήσουν τη διαδικασία του ζευγαρώματος και να μελετήσουν σε βάθος χρόνου τον αριθμό των απογόνων.
Με έκπληξη λοιπόν συνειδητοποίησαν ότι το χρονικό διάστημα της γονιμότητας των θηλυκών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή του κατάλληλου συντρόφου.
Αρσενικά με μεγαλύτερη "εμπειρία" και εκείνα που ξεκίνησαν να τεκνοποιούν σε μικρότερη ηλικία παρατείνουν σημαντικά την περίοδο γονιμότητας των θηλυκών συντρόφων τους.
Πηγή: www.nsf.org
Επιστροφή στο φεγγάρι
Ο Neil Armstrong (που κρατούσε συνεχώς την κάμερά του) αντανακλάται στο κράνος του Buzz Aldrin. Πρόκειται για μια από τις λίγες φωτογραφίες του Η εικόνα προσφέρθηκε από NASA | Βλέποντας το Φεγγάρι μας κάποια ανέφελη νύχτα, ίσως θυμηθεί κανείς τους ελάχιστους ανθρώπους που περπάτησαν στην επιφάνειά του. Τι μάθαμε από αυτή την εξερεύνηση; Για ποια πράγματα δεν είμαστε σίγουροι; Πότε θα ξαναπάμε; Ο Adam Baker εξετάζει το ζήτημα αυτό. Το 1969. οι Neil Armstrong και Buzz Aldrin έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στην επιφάνεια ενός άλλου αστρικού σώματος, της Σελήνης. Τα επόμενα τρία χρόνια άλλοι δέκα Αμερικανοί αστροναύτες προσεδαφίστηκαν εκεί, στο πλαίσιο του αμερικάνικου προγράμματος Απόλλων. Από τότε οι επανδρωμένες αποστολές στο Φεγγάρι σταμάτησαν. Γιατί έγινε έτσι; Θα επιστρέψουν οι άνθρωποι στο Φεγγάρι και πότε; |
- Η ηλικία της Σελήνης και η σύνδεσή της με την ηλικία του Ηλιακού μας Συστήματος. Η βραχώδης επιφάνεια του Φεγγαριού είναι το κλειδί για την έρευνα αυτή. Μπορούμε εύκολα να μελετήσουμε το έδαφος της Γης, που όμως έχει υποστεί σημαντικές μεταβολές από την ατμόσφαιρα και το νερό. Αντίθετα το έδαφος της Σελήνης παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο από τον καιρό του σχηματισμού της.
- Η μελέτη της συνολικής χημικής σύστασης και η εσωτερική δομή της Σελήνης θα μας αποκαλύψει την καταγωγή της και θα απαντήσει στο ερωτημα αν σχηματίστηκε από θραύσματα της Γης, όπως κάποιες θεωρίες ισχυρίζονται.
- Υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στο Φεγγάρι, όπως για παράδειγμα νερό; Αν ναι, θα υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για την εξερεύνηση άλλων πλανητών.
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
Ο ψύλλος με το παγκόσμιο ρεκόρ
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
Homo sapiens - είδος προς εξαφάνιση???
Η εικόνα προσφέρθηκε από Jacques Goldstyn | Αυτό το έτος έχει ανακηρυχθεί το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας. Κατά το 2010, οι κυβερνήσεις θα επιδιώξουν την επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο στόχο για τη βιοποικιλότητα, που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής στη Ναγκόγια τον Οκτώβριο. Θα μας επιτρέψει αυτό να σώσουμε, εκτός από τις φάλαινες και τις τίγρεις, και τα δικά μας είδη; Η Marlene Rau ερευνά. |
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011
Τσέρνομπιλ: η ατέλειωτη καταστροφή...
- Ο μοιραίος για ανθρώπους και ζώα πυρηνικός αντιδραστήρας (Φωτογραφία: Associated Press )
Έξαρση της νέας γρίπης τις επόμενες εβδομάδες...
Όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του κέντρου “η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο συνολικός αριθμός των δηλωθέντων θανάτων μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2011 ανέρχεται στους 27, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη προληπτικών μέτρων”.
Εν τω μεταξύ, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από την Διευθύντρια του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της περιοχής, ότι διαπιστώθηκε κρούσμα του ιού Α (Η1Ν1) σε δύο σπουδαστές της σχολής, οι οποίοι είχαν εισαχθεί προ τριημέρου στο προαναφερόμενο νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού.
Εξαιτίας του περιστατικού αυτού, συνεστήθη από τους θεράποντες ιατρούς η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σπουδαστών και καθηγητών, καθώς και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της σχολής για δέκα ημέρες, ώστε να γίνει απολύμανση και αερισμός.
Επίσης, υπάρχουν αρκετοί σπουδαστές ακόμη που εμφανίζουν συμπτώματα της ίδιας γρίπης, χωρίς όμως να είναι διαπιστωμένα επισήμως και γι’ αυτό συνεστήθη από την Διευθύντρια του Παθολογικού Τμήματος, η προληπτική χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό της σχολής.
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
Έφτιαξαν τεχνητές φλέβες...!!!
Πειράματα που έγιναν σε σκύλους και μπαμπουίνους στα East Carolina University και Duke University των ΗΠΑ, έδειξαν ότι οι τεχνητές φλέβες όχι απλώς λειτούργησαν κανονικά και δεν απορρίφθηκαν ως μοσχεύματα, αλλά επεκτάθηκαν και «συνεργάστηκαν»με τα ήδη υπάρχοντα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργηθούν και να διατηρηθούν σε ψυγείο έως και ένα χρόνο, μέχρι να μεταμοσχευτούν στον ασθενή.
Το πρώτο διαγνωστικό τεστ για τον εντοπισμό της νόσου των τρελών αγελάδων
Όπως αναφέρει την Πέμπτη το AFP, σε δοκιμές μικρής κλίμακας το τεστ εντόπισε τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων της νέας ποικιλίας της νόσου των Κρόιτσφενλτ-Γιάκομπ.
Η νέα εξέταση είναι 100.000 φορές πιο ευαίσθητη από προηγούμενες εργαστηριακές εξετάσεις και θα μπορούσε να εντοπίσει ακόμα και φαινομενικά υγιή άτομα στα οποία η ασθένεια επωάζεται.
Η μελέτη δημοσιεύεται στη βρετανική επιθεώρηση Lancet.
Η νόσος των Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ (CJD) είναι μια εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματος που εκδηλώνεται αυθόρμητα σε ηλικιωμένα άτομα. Αντίθετα, η νέα ποικιλία της νόσου (variant CJD ή VCJD) προσβάλλει άτομα σχετικά μικρής ηλικίας.
H vCJD αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία το 1996. Πιστεύεται ότι είναι το ανθρώπινο αντίστοιχο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE) και πιθανότατα μεταδίδεται από την κατανάλωση κρέατος μολυσμένου με παθογόνες πρωτεΐνες οι οποίες ονομάζονται πρίον.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι εγκέφαλοι των ασθενών εμφανίζουν ορατές αλλοιώσεις που οδηγούν τελικά στο θάνατο.
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
Ποια είναι τα πιο αταίριαστα ζευγάρια σε μέγεθος;
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011
Όταν η αδρανοποίηση ενός γονίδιου αλλάζει...τη συμπεριφορά!!!
Σε εργαστηριακές δοκιμές, δεξιά το γενετικά τροποποιημένο ποντίκι με την πατρική μορφή του γονιδίου Grb10 αδρανοποιημένο, ήταν πιο επιθετικό. |
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011
10 Πράγματα που δεν ξέρατε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο..!
10. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι μεγάλος…