"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Όταν η αδρανοποίηση ενός γονίδιου αλλάζει...τη συμπεριφορά!!!


Η τροποποίηση ενός συγκεκριμένου γονιδίου στο ποντίκι έχει ως αποτέλεσμα να του αυξάνει την επιθετικότητα
Ορισμένα γονίδια είτε προέρχονται αποκλειστικά από τον πατέρα είτε από την μητέρα, αλλά όχι και από τους δύο. Το ποιο αλληλόμορφο του γονιδίου θα εκφραστεί καθορίζεται πριν από τη σύλληψη, κατά της διάρκεια που το σπέρμα και το ωάριο αναπτύσσονται, σε μια διαδικασία που ονομάζεται αποτύπωμα DNA. Αντιγράφοντας τη διαδικασία αυτή στο εργαστήριο, και απενεργοποιώντας ένα γονίδιο του ποντικιού, επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αλλαγή στην «κοινωνική» συμπεριφορά του. Σε εργαστηριακές δοκιμές, τα ποντίκια με την πατρική μορφή του γονιδίου γνωστό και ως Grb10 αδρανοποιημένο είχαν πολύ πιο επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.
 Σε εργαστηριακές δοκιμές, δεξιά το γενετικά τροποποιημένο ποντίκι με την πατρική μορφή του γονιδίου Grb10 αδρανοποιημένο,  ήταν πιο επιθετικό.


Οι ερευνητές είχαν δύο μεθόδους για να μετρήσουν την κοινωνική κυριαρχία. Διαπίστωσαν ότι το ανενεργό γονίδιο ευθύνεται περισσότερο για την κοινωνικοποίηση των ποντικιών. Όταν τοποθέτησαν δύο ποντίκια σε ένα σωλήνα, ώστε να πλησιάζουν το ένα το άλλο, τα ποντίκια με το ανενεργό γονίδιο ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν πίσω.
«Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά ποντίκια με απενεργοποιημένο το συγκεκριμένο πατρικό γονίδιο υιοθετούν μια πιο κυρίαρχη κοινωνική συμπεριφορά» αναφέρει ο Andrew Ward, γενετιστής στο Κέντρο Regenerative Medicine στο πανεπιστήμιο Bath στη Βρετανία. Κατά την φυσική αναπαραγωγή, το συγκεκριμένο πατρικό γονίδιο είναι συνήθως ενεργό, αλλά ορισμένα ποντίκια μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αριθμό ενεργών εκδοχών του γονιδίου.
«Έχουμε καταφέρει να δείξουμε την ακραία περίπτωση» ανέφερε και συμπλήρωσε, «αλλά μπορεί να υπάρχει μια πιο λεπτή παραλλαγή στο κατά πόσο αυτή η συμπεριφορά εκφράζεται».
«Είναι μια επικίνδυνη υπόθεση να ορίζεις τον εαυτό σου ως αρχηγό μιας αγέλης. Είναι μια καλή στρατηγική να μεταφέρεις τα χαρακτηρίστηκα αυτά στους απογόνους σου, όπου ορισμένοι θα παραμείνουν απλά μέλη και άλλοι απόγονοι θα μπορούσαν να γίνουν οι αρχηγοί». Οι άνθρωποι επίσης φέρουν το γονίδιο Grb10, ενώ διαφορετικές εκδοχές του μπορεί επίσης να επηρεάζουν την κοινωνική κυριαρχία του καθ’ ενός» τονίζει κλείνοντας ο Δρ Wald.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου