"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πραγματικότητα ο καταρράκτης του Escher (video)


O "Καταρράκτης” και το "ανέβασμα κατέβασμα" είναι δύο από τα διασημότερα έργα, αδύνατων σχημάτων του Μ.C. Escher. Εάν ακολουθήσετε την πορεία του νερού "στον καταρράκτη" θα δείτε ότι ρέει σε έναν ατελείωτο κύκλο, που αντιπροσωπεύει για τον Escher ένα άλλο φυσικό ‘αδύνατο’ -- της διαρκούς κίνησης.

Κάποιος κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα και μάλιστα… το νερό φαίνεται ότι πάει προς τα πάνω! Δείτε το video στη συνέχεια...

O Maurits Cornelis Escher γεννήθηκε στο Leeuwarden της Ολλανδίας στις 17 Ιουλίου του 1898. Ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά του George Arnold Escher και της δεύτερης γυναίκας του της Sara Gleichman. Το 1903 η οικογένεια μετακόμισε στοΆρνεμκαι ο Escher έκανε μαθήματα ξυλουργικής και πιάνου μέχρι τα δεκατρία του χρόνια. Μετά το γυμνάσιο γράφτηκε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης του Χάαρλεμ αλλά για πολύ λίγο ασχολήθηκε με τις σπουδές στην αρχιτεκτονική. Με την ενθάρρυνση του δασκάλου του Samuel Jessurunde Mesquita ασχολήθηκε με τις γραφικές τέχνες και το 1922 αφήνει τη σχολή έχοντας αποκτήσει εμπειρία στο σχέδιο και στην ξυλογραφία.


Ταξιδεύει στην Ιταλία κι εκεί γνωρίζει την γυναίκα του Jetta Umiker, με την οποία απέκτησαν τρεις γιους . Μετά το γάμο τους το 1924, εγκαθίστανται στην Ρώμη και μένουν εκεί μέχρι το 1935. Κατά την διάρκεια αυτών των 11 χρόνων ταξιδεύει στην Ιταλία, και εμπνέεται από τα πανέμορφα τοπία της. Εξαιτίας των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην χώρα αποφασίζουν να φύγουν για την Ελβετία, όπου μένουν για 2 χρόνια. Ο Escher νοιώθει δυστυχισμένος και του λείπει η ιταλική ύπαιθρος. Τα έργα του της ιταλικής περιόδου και κυρίως τα σκίτσα του αποτελούν υλικό που χρησιμοποιεί στην μετέπειτα δουλειά του.

Τα χρόνια που έζησαν στην Ελβετία και κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου φιλοτεχνεί 62 έργα. Το 1937 μετακομίζουν στοUkkel μια μικρή πόλη κοντά στις Βρυξέλλες και τελικά το 1941 επιστρέφουν στην Ολλανδία και μένουνστο Baarn μέχρι το 1970.

Στις 30 Απριλίου του 1955 χρίζεται ιππότης του τάγματος Orange-Nassauσαν μια αναγνώριση της προσφοράςτου στις τέχνες.Οι πιο γνωστές δημιουργίες του είναι από αυτή την περίοδο. Επίσης κάνειομιλίεςσε διάφορες διοργανώσεις αν και λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, αναγκάζεται να διακόψει τις δραστηριότητες του προσωρινά.

Από το 1970 μένειστο Rosa-Srier στο Laren, σ’ ένα σπίτι για καλλιτέχνες κι εκεί έχει τη δυνατότητα να έχει το δικό του στούντιο. Πέθανε στις 27 Μαρτίου 1972 σε ηλικία 73 χρονών.

Τα διασημότερα έργα του είναι τα αποκαλούμενα "αδύνατες δομές" όπως τα "Ascending and Descending", "Relativity",τα "Transformation Prints" του ή τα "Metamorphosis I", "Metamorphosis II", "Metamorphosis III", "Sky & Water I" και "Reptiles" αλλά κατά την διάρκεια της ιταλικής περιόδου δημιουργεί και ρεαλιστικά έργα, όπως το Castrovalva.

Συνολικά έκανε 448 λιθογραφίες, ξυλογραφίες και ξυλογλυπτικές, και πάνω από 2000 σχέδια και σκίτσα.Επίσης, εικονογράφησε βιβλία, σχεδίασε τάπητες, γραμματόσημα και τοιχογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου