"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μπορεί ο αόρατος μανδύας του Χάρι Πότερ να γίνει πραγματικότητα...?


Επαναστατικός μηχανισμός έκανε αόρατο ένα αντικείμενο για πρώτη φορά και στις τρεις διαστάσεις  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=321273&dt=20/03/2010#ixzz0ijz4TJOy
Επαναστατικός μηχανισμός έκανε αόρατο ένα αντικείμενο για πρώτη φορά και στις τρεις διαστάσεις
Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν επαναστατικό μηχανισμό που, λειτουργώντας ως «αόρατος μανδύας», έκρυψε ένα εξόγκωμα το οποίο βρισκόταν πάνω σε μια επιφάνεια χρυσού. Ο μηχανισμός εκτρέποντας το φως έκανε αόρατα τόσο το αντικείμενο όσο και την επιφάνεια και στις τρεις διαστάσεις, κάνοντας ένα μεγαλύτερο βήμα από αντίστοιχες προηγούμενες έρευνες που είχαν κατορθώσει να κρύψουν αντικείμενα αλλά μόνο στις δύο διαστάσεις αφού φασματοσκοπικά ήταν ορατά.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αρκετοί τέτοιοι μηχανισμοί οι οποίοι στην ουσία αυτό που κάνουν είναι η δημιουργία μιας αόρατης «τρύπας» στον χώρο, μέσα στην οποία μπορούν να κρυφτούν αντικείμενα. Η τρύπα αυτή παραμένει αόρατη επειδή το φως περνάει γύρω της όπως το νερό που κυλάει γύρω από μια πέτρα στο ρυάκι και μετά συνεχίζει κανονικά την πορεία του. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των λεγόμενων «μεταϋλικών»: μεταλλικοί δακτύλιοι ή σπειρώματα που έχουν χαραχθεί πάνω σε τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων και μπορούν να δρουν ως «κεραίες» που επιδρούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και αλλάζουν την πορεία της. Στη νέα έρευνα επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης χρησιμοποίησαν φωτονικούς κρυστάλλους, υλικά που έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να «χειραγωγούν» το φως, έχοντας την ικανότητα να ανακλούν πλήρως το φως ορισμένων συχνοτήτων.
«Τα πετυχημένα πειράματα σε αυτή την τεχνολογία τα τελευταία χρόνια είναι κάτι πολύ συναρπαστικό, αφού ο άνθρωπος ανέκαθεν επιθυμούσε είτε να βρει τρόπο να κρύβει και να κάνει αόρατα τα αντικείμενα είτε ακόμη και να γίνει ο ίδιος αόρατος. Η έρευνά μας κάνει ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση και δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αόρατα. Βέβαια μέχρι στιγμής όλα τα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί είναι μεν εντυπωσιακά και επαναστατικά αλλά δείχνουν απλώς ότι η δυνατότητα να κρύψουμε και να κάνουμε αόρατα τα πράγματα υπάρχει. Φυσικά θα περάσουν πολλά χρόνια ώσπου να καταφέρουμε να αναπτύξουμε συστήματα που θα μπορούν να κάνουν αόρατα μεγάλα αντικείμενα όπως ανθρώπους, αυτοκίνητα κτλ.» δήλωσε στο Reuters ο Τόλγκα Ερτζιν, μέλος της ερευνητικής ομάδας.


Πηγή: www.chemist.gr
Διαβάστε περισσότερα εδώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου