"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εσείς βρήκατε δώρο για του Αγ. Βαλεντίνου???


Ο Johnny Chung Lee: Μιλάμε για τον άνθρωπο που κατάφερε να χακάρει τη Wiimote, βοήθησε τη Μicrosoft στην ανάπτυξη του Kinect και πρόσφατα ξεκίνησε να δουλεύει για τη google. Αυτό το τελευταίο βήμα στην καριέρα του σήμαινε ότι έπρεπε να μεταναστεύσει μακριά από την αρραβωνιαστικιά του και για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό έκανε ότι θα έκανε κάθε σπασικλάκι που σέβεται τον εαυτό του: Έφτιαξε ένα ρομποτ μέσω του οποίου μπορεί να κάνει online chat με την κοπέλα του..το ονόμασε chatbot!

Tο ρομπότ του Lee είναι στην πραγματικότητα το Skype με ρόδες: ένα netbook στην κορυφή ενός μικρού ρομπότ που ονομάζεται iRobot Create. Αγόρασε και τα 2 μέρη του δημιουργήματος με περίπου 500 δολάρια, κάτι που αναδεικνύει το ρομπότ του Lee ως το πιο φτηνό από όλα τα εμπορικά διαθέσιμα ρομπότ αυτής της κατηγορίας.  



Ένα λογισμικό δίνει στον Lee τη δυνατότητα να ελέγχει εξ' αποστάσεως το ρομπότ μέσω ενός οποιουδήποτε laptop, κι αυτό του επιτρέπει να επικοινωνεί με την κοπέλα του περισσότερο δυναμικά (τώρα τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής με το δυναμικά δε θα θελα να ξέρω) από ότι μέσω μιας web κάμερας. 

Εάν όλη η παραπάνω παρουσίαση δεν σας έπεισε για τις χάρες του chatbot μπορείτε να επισκεφτείτε το Blog του Lee εδώ, όπου ο Lee σας παρέχει το λογισμικό τα εργαλεία 
καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για να στήσετε το δικό σας chatbot. "Όσο αναπτύσσεται η ρομποτική θα υπάρχουν όλο και περισσότερες μελέτες και προϊόντα που θα πλησιάζουν αυτό το στόχο", λέει ο Lee και προσθέτει "μέχρι κάποιος να ανακαλύψει την τηλεμεταφορά"


Πηγή: www.newscientist.com
και εδώ το αγγλικό άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου