"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Έφτιαξαν τεχνητές φλέβες...!!!

Αιμοφόρα αγγεία στο εργαστήριο κατάφεραν να δημιουργήσουν αμερικανοί επιστήμονες, μία σημαντική ανακάλυψη που αναμένεται δώσει πολυετή αντιμετώπιση για όσους πάσχουν από στεφανιαία νόσο, νεφροπάθειες ή άλλα αγγειακά προβλήματα.

Πειράματα που έγιναν σε σκύλους και μπαμπουίνους στα East Carolina University και Duke University των ΗΠΑ, έδειξαν ότι οι τεχνητές φλέβες όχι απλώς λειτούργησαν κανονικά και δεν απορρίφθηκαν ως μοσχεύματα, αλλά επεκτάθηκαν και «συνεργάστηκαν»με τα ήδη υπάρχοντα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργηθούν και να διατηρηθούν σε ψυγείο έως και ένα χρόνο, μέχρι να μεταμοσχευτούν στον ασθενή.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα αγγεία θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν σε επεμβάσεις μπάι-πας ή σε νεφροπαθείς.
Σήμερα, σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση κάποιου αγγείου, οι χειρουργοί θεωρούν ιδανική περίπτωση, να λάβουν φλέβα από το πόδι και να την μεταφέρουν εκεί που χρειάζεται, για παράδειγμα στην καρδιά για τους καρδιοπαθείς. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν σύντομα, ώστε να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η χρονική αντοχή των τεχνητών αγγείων, σύμφωνα με την εταιρεία βιοτεχνολογίας και αναγεννητικής ιατρικής Humacyte, που συμμετείχε στην έρευνα και τη χρηματοδότησε.
Το επίτευγμα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science Translational Medicine.



Πηγή: http://to-kounavi.blogspot.com/2011/02/blog-post_618.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου