"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που ευθύνεται για τις πρόωρες γεννήσεις...!


Στην ανακάλυψη ενός γονιδίου που ευθύνεται για τις πρόωρες γεννήσεις προχώρησαν Αμερικανοί και Φινλανδοί επιστήμονες, σύμφωνα με το BBC. Αυτή η εξέλιξη ευελπιστούν ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός τεστ το οποίο θα προβλέπει τις πιθανότητες που έχουν οι έγκυες να γεννήσουν πρόωρα.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γενετικής «PLoS Genetics» από ερευνητές των πανεπιστημίων Ουάσιγκτον, Βάντερμπιλτ και Ελσίνκι. Οι ερευνητές αναζήτησαν γονίδια «επιταχυνόμενης εξέλιξης», εντοπίζοντας συνολικά 150, από τα οποία τελικά ένα (το FSHR) συμπέραναν ότι σχετίζεται άμεσα με την πρόωρη γέννηση. Συγκεκριμένα, το γονίδιο αυτό ρυθμίζει την ορμόνη που δρώντας στα ωοθυλάκια των ωοθηκών επιταχύνει την παραγωγή οιστρογόνου και εν τέλει την πρόωρη γέννηση.

Τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή πριν από την 37η εβδομάδα κύησης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αργότερα προβλήματα υγείας όπως αναπνευστικά, γαστρεντερικά, ίκτερο, υποθερμιά, υπογλυκαιμία κ.α. Ο καθηγητής Λούις Μούγκλια, του παιδιατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ανακάλυψη του συγκεκριμένου γονιδίου θα βοηθήσει μελλοντικά στην αποφυγή της πρόωρης γέννησης και ακολούθως στην μείωση της βρεφικής θνησιμότητας αλλά και των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπλοκών στην υγεία των παιδιών αυτών.


Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου