"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Δικτύου Νέων Βιοεπιστημόνων για τα γεγονότα στην Πάτρα...


Στις 14/4/2011 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου συμμετείχε και βραβεύτηκε ο Dr. Watson. Αναγνωρίζουμε σαφώς την μεγάλη επιστημονική του προσφορά στον χώρο της Βιολογίας και των Βιοεπιστημών εν γένει και τον τιμούμε για αυτό. Βεβαίως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την χρησιμότητα της βράβευσής του ως Επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών όταν ο ίδιος έχει αποπεμφθεί και απομονωθεί από μεγάλα διεθνή ιδρύματα του εξωτερικού για τις κατά καιρούς ατυχείς και μάλλον αντιεπιστημονικές δηλώσεις του περί φυλετικών ή άλλων τέτοιων διαφορών που προσπαθεί να τυλίξει και με επιστημονικό μανδύα. Σήμερα σε καιρούς δύσκολους, και ειδικά στην χώρα μας, όπου το μεταναστευτικό πρόβλημα τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, οι μεγάλες μορφές τις επιστήμης είναι θεμιτό να παρουσιάζουν τις επιστημονικές τους διαπιστώσεις αντιλαμβανόμενοι τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει κάθε τους διαπίστωση. Η επιστήμη θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό της ρόλο και να μην ρίχνει νερό στο μύλο της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.



Από την άλλη μεριά οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι αντιδράσεις μερίδας φοιτητών (για τους οποίους αμφιβάλουμε αν είχαν ιδέα για ποιο λόγω προέβησαν σε αυτές τις κινήσεις) με τον τραμπουκικό τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν μείωσαν την αξία των επιχειρημάτων τους αλλά και τις επιστημονικής κοινότητας απέναντι σε τέτοιες στάσεις και απόψεις. Εμείς ως ΗΥΒΝ αποδοκιμάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και τονίζουμε οτι χρειάζεται διαμαρτυρία με άλλο τρόπο και άλλη μεθοδολογία που να κάνει σαφές και να αγκαλιάζει την πλειοψηφία του επιστημονικού – φοιτητικού κόσμου και όχι να την θέτει απέναντι.


Η συντονιστική επιτροπή του
Δικτύου Ελλήνων Νέων Βιοεπιστημόνων
Hellenic Young Bioscientist Network (HYB)

Η δική μας άποψη: Κατ' αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στη Συντονιστική Επιτροπή του HYBN για την ψύχραιμη τοποθέτησή του απέναντι σε όσα συνέβησαν. Ο Δρ. Watson, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη διπλή έλικα, απογοήτευσε μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας όταν έκανε τις χαρακτηριστικές δηλώσεις σχετικά με φυλετικές διακρίσεις, τις οποίες όπως στοχευμένα αναφέρουν οι συνάδελφοι παραπάνω, τις καλύπτει κιόλας κάτω από έναν "επιστημονικό" μανδύα. Αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο δεν είναι όμως το γεγονός ότι όλα αυτά τα λέει μια επιστημονική "αυθεντία" (γιατί κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και κουβέντα πάνω στο τι εννοούμε αυθεντία), αλλά ότι ένας σύγχρονος επιστήμονας αν θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του θα πρέπει να τη συνδέει με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Δε μπορεί να λειτουργεί ξεκομμένα από αυτήν και πόσο μάλλον αποκτώντας το ρόλο  του "σοφού" που βγάζει διακηρύξεις..και βάζει ταμπέλες κατωτερότητας σε συνανθρώπους μας.
Τα επεισόδια στην Πάτρα ήταν απλά εκδηλώσεις βλακείας ενός κόσμου και σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν από εμάς που προσπαθεί να κάνει μια εποικοδομητική κριτική στο Dr. Watson και να ανοίξει  διάλογο... Δεν είμαστε ούτε με τις θεατρινίστικες και λογικής marketing "επιστημονικές" εκδηλώσεις, ούτε όμως και με τους τραμπουκισμούς...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου