"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ένας Aμερικανός ο πρώτος άνθρωπος «που νίκησε το AIDS»

Ένας Αμερικανός είναι ο πρώτος άνθρωπος του κόσμου που νίκησε τη μάστιγα του AIDS σύμφωνα με έγκυρα ιατρικά και επιστημονικά περιοδικά.

O λόγος για τον Τίμοθι Ρέι Μπράουν, ο οποίος δηλώνει πλέον πλήρως θεραπευμένος από τη μάστιγα του 20ού αιώνα.


Η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για ιατρικό θαύμα, αν και διατηρεί επιφυλάξεις για το αν έχει επιτευχθεί πλήρης ίαση, καθώς ο ιός μπορεί να «παραμονεύει» στον οργανισμό του 45χρονου Αμερικανού.


Ο Τίμοθι διαγνώστηκε με τον ιό HIV το 1995. To καλοκαίρι του 2006 προσβάλλεται από μία δεύτερη ασθένεια, τη λευχαιμία. Άρχισε χημειοθεραπεία αλλά η λευχαιμία επέστρεψε πολύ σύντομα. Ως εκ τούτου, υπήρχε μόνο μία δυνατότητα.

Βλαστοκύτταρα η θεραπεία;
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», ο Μπράουν το 2007 νοσηλευόταν ως ασθενής από λευχαιμία σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου ζούσε εκείνη την περίοδο. Τότε υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από συμβατό δότη ο οποίος είχε ανοσία από τον HIV.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του παρέχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι η ίαση έχει επιτευχθεί χάρις στη μεταμόσχευση.


Η ιστορία του Μπράουν, είναι ικανή να αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση μιας μεγάλης κλίμακας θεραπείας, που θα οδηγήσει ίσως στην ίαση των 33 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που έχουν διαγνωστεί με τον θανατηφόρο ιό. 


H δική μας άποψη: Παρά το γεγονός ότι δε θα ήταν παράλογο να θεραπευτεί κάποια στιγμή η συγκεκριμένη ασθένεια, διατηρούμε ορισμένες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των τελευταίων δεδομένων που έχουν δημοσιευτεί συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης του Τίμοθυ..Αυτό που κυρίως κατά τη γνώμη μας έχει σημασία να διευκρινιστεί η διαγνωστική διαδικασία που ακολουθήθηκε για να πιστοποιηθεί η παρουσία ή η απουσία ενός ιού, όπως ο HIV που μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται σε μια λανθάνουσα κατάσταση...Μακάρι οι νέες αυτές έρευνες να δώσουν μια λύση σε μια από τις χειρότερες ασθένειες που απείλησε και απειλεί τον ανθρώπινο πληθυσμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου