"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Νέα δίοδος για την παροχή φαρμάκων στον εγκέφαλο..


Νέο τρόπο μεταφοράς φαρμακευτικών ουσιών στον εγκέφαλο ανακάλυψαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, χρησιμοποιώντας ως μεταφρορείς τα exosomes.
Πηγή: tvxs.gr 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα του πειράματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, μπορεί να είναι καθοριστικά για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον ή της μυϊκής δυστροφίας.
Ένα από τα βασικότερα εμπόδια για την αντιμετώπιση διάφορων νόσων του εγκεφάλου, είναι ο αιματο-εγκεφαλικός φραγμός, που φιλτράρει τα βακτήρια και επιτρέπει στο οξυγόνο να περάσει μέσω του αίματος στον εγκέφαλο. Το σύστημα αυτό, πολύ συχνά εμποδίζει και τα φάρμακα να εισέλθουν στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν αρκετές θεραπευτικές μέθοδοι.
Η λύση βρέθηκε στα μικροσκοπικά exosomes, έναν «στόλο» από λιπώδεις κάψουλες που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να μεταφέρει ουσίες μεταξύ κυττάρων. Η ερευνητική ομάδα απομόνωσε exosomes από το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών, τα εμπότισε με ένα συγκεκριμένο γενετικό υλικό και τα τοποθέτησε ξανά στο σώμα, με κατεύθυνση προς τον εγκέφαλο.
Συγκεκριμένα, στόχος ήταν το γονίδιο BACE1 (β-εκκριτάση: διαβάστε εδώ το ρόλο της στην πρωτεολυτική επεξεργασία της APP), που βρίσκεται εκεί και είναι σχετικό με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Τα αποτελέσματα έδειξαν μια μείωση της τάξης του 60% στη δραστηριότητα του γονιδίου.
«Είναι δραματικά και συναρπαστικά αποτελέσματα», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Matthew Wood. «Είναι η πρώτη φορά που το φυσικό σύστημα αξιοποιείται για τη μεταφορά φαρμάκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου