"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εντυπωσιακές επιστημονικές αλήθειες.

Γνωρίζατε ότι στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν 62.000 μίλια αιμοφόρων αγγείων, που αν τα απλώσουμε θεωρητικά μπορούν να καλύψουν περιμετρικά την γη 2,5 φορές; Δείτε μια λίστα με επιστημονικές αλήθεις που ίσως να μη γνωρίζατε.


-Ένας τυπικός τυφώνας παράγει ενέργεια ισοδύναμη με 8.000 βόμβες μεγατόνων.

-Η υψηλότερη ταχύτητα που έχει επιτευχθεί ποτέ με ποδήλατο είναι 166,94 μίλια την ώρα από τον Fred Rompelberg.
-Μπορούμε να παράγουμε φως λέιζερ ένα εκατομμύριο φορές πιο φωτεινό από τον ήλιο!
-Το 65% των ατόμων που έχουν αυτισμό είναι αριστερόχειρες.

-Οι ωκεανοί περιέχουν τόσο πολύ αλάτι, ικανό να καλύψει όλες τις ηπείρους σε ένα βάθος κοντά στα 150 μέτρα.-Οι πολικές αρκούδες μπορούν να τρέχουν με 25 μίλια την ώρα και να πηδήξουν μέχρι και 2 μέτρα από το έδαφος.-Ο μέσος άνθρωπος καταπίνει τυχαία περίπου 430 ζουζούνια κάθε χρόνο της ζωής του.

-Μια ενιαία μονάδα σίκαλης μπορεί να εξαπλώσει τις ρίζες της υπόγεια μέχρι και 400 μίλια.

-Οι πεταλούδες γεύονται με τα πίσω πόδια τους και η αίσθηση της γεύσης λειτουργεί με την αφή! Αυτό τους επιτρέπει να καταλαβαίνουν αν τα φύλλα είναι βρώσιμα.


Πηγή: periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου