"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Φοιτητές του ΑΠΘ βρήκαν τρόπο να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο...!



Υπό την καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, οι φοιτητές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου –τόσο σωματικού όσο και ψυχολογικού. Το όνομα που έχουν δώσει στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι Epione (Ηπιόνη). Η Ηπιόνη ήταν η σύζυγος του Ασκληπιού και είχε το χάρισμα να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων.
Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο μπορεί να αντιληφθεί τον πόνο του χρήστη, ανιχνεύοντας τις εκφράσεις πόνου και της ψυχολογικής κατάστασής του. Η εφαρμογή αυτή επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή του από την εστία του πόνου μέσω εικονικής πραγματικότητας και βιωματικής αλληλεπίδρασης. Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, είναι να χαλαρώσει ο εγκέφαλος του χρήστη. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με την ακρόαση μίας μουσικής σε σχετικά χαμηλές συχνότητες. Το σύστημα περιλαμβάνει και ιατρική υποστήριξη. Ένας ειδικός γιατρός είναι πάντοτε διαθέσιμος μέσω windows phone και δίνει συμβουλές στους χρήστες, παρουσιάζοντάς τους τους τρόπους θεραπείας.

Επίσης, η εφαρμογή έχει την ικανότητα να ανακουφίζει τους χρήστες που υποφέρουν από τον πόνο φανταστικού μέλους, προσομοιώνοντας τα σωματικά μέλη που λείπουν. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με τη δημιουργία σεναρίων κίνησης με τη σκέψη των εικονικών μελών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σπουδαστές του ΑΠΘ ξεχωρίζουν σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς. Τη χρονιά που διανύουμε, υπήρξε μία ακόμη ομάδα, από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, αποτελούμενη από τους φοιτητές Φάνια Καλύβα, Λία Καμπάνταη, Παναγιώτη Μπαΐλη, και Devin Jeffrey, υπό την καθοδήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Αθηνάς Βακάλη, που συμμετείχε στο διαγωνισμό με το «Life Avatar: μια πλατφόρμα λογισμικού με στόχο την απόκτηση πιο υγιεινού τρόπου ζωής», η οποία κατέλαβε την 3η θέση...
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου