"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Τα γυναικεία δάκρυα ρίχνουν τη λίμπιντο των αντρών..

Αυτή η τόσο βολική για τον ανδρικό πληθυσμό δικαιολογία βρίσκει τελικά σύμμαχό της την επιστήμη της βιολογίας. Όταν οι άντρες αντιλαμβάνονται με τις αισθήσεις τους τα γυναικεία δάκρυα, αυτές οι μικρές αλλά γεμάτες με συναίσθημα σταγόνες ρίχνουν κατακόρυφα την αντρική λίμπιντο, όπως ακριβώς θα έκανε ενά κρύο μπάνιο. Φαίνεται,  λοιπόν πως το κλάμα των γυναικών έχει σαν αποτέλεσμα μια στιγμιαία μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης από τους άντρες, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι άντρες να βρίσκουν τα κλαμμένα γυναικεία πρόσωπα "λιγότερο ερεθιστικά". Αυτά τα ευρήματα είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Weizmann, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Science.

Το πείραμα περιελάμβανε έξι γυναίκες "δωρητές δακρύων" οι οποίες υποβλήθηκαν στην παρακολούθηση μιας ποικιλίας δακρύβρεχτων ταινιών, όπως "Η Ζωή είναι ωραία", "Η αδελφή μου κι εγώ" , "Σχέσεις στοργής" κ.λπ. Στην συνέχεια οι ερευνητές πήραν μερικές σταγόνες από τα δάκρυα αυτά και τις έδωσαν σε άντρες να τις μυρίσουν. Στο τέλος οι άντρες αυτοί συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές ήταν ότι οι άντρες αισθάνονταν λιγότερη διέγερση μετά από την επαφή τους με τα γυναικεία δάκρυα. 
Αυτό το χημικό ερέθισμα μπορεί επίσης να βρεθεί στο σάλιο όπως και στον ιδρώτα, λέει ο James Cherry, Καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την ερευνητική δουλειά. "Οποιαδήποτε ουσία ή ουσίες υπάρχουν εκεί και προκαλούν αυτό το αποτέλεσμα μπορούν να βρεθούν και σε πολλά άλλα βιολογικά υγρά ή σημεία του σώματος", προσθέτει.


Πηγή: http://www.theatlanticwire.com/features/view/feature/Science-Womens-Tears-a-Turnoff-for-Men-2907


Και μια δική μας πινελιά: Το να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει τη συμπεριφορά του, την ψυχολογία του ή ακόμα και μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα και φαινόμενα μέσα από τη βιολογία είναι κάτι που δεν ξεκίνησε να γίνεται σήμερα αλλά πάει πολύ πίσω, όταν έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (βλ. Science) είχαν ως πρωτοσέλιδο την ανακάλυψη γονιδίων απιστίας, ψεύδους, εγκληματικότητας κ.ο.κ. Είναι λάθος να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα τέτοιων συμπεριφορικών μελετών? Όχι. Είναι όμως λάθος να βγάζουμε ανύπαρκτα συμπεράσματα μέσα από αυτές γιατί έτσι μας βολεύει! Δεν μπορούμε να ψάχνουμε στο DNA τη λύση για τα πάντα, όσο βολικό κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο...
Τα σχόλια ευπρόσδεκτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου