"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Για ποιον χτυπά η καμπάνα?? ή μάλλον το Νόμπελ

H
Watson, που είναι τώρα 82 ετών, όπως είναι γνωστό στα νεανικά του χρόνια κερδισε το βραβείο Νομπελ για την ανακάλυψη μαζί με τον Dr. Crick της δομής του DNA, της λεγόμενης διπλής έλικας. Στην πραγματικότητα κατάφερε να κερδίσει τα μεγάλα μυαλά της εποχής του σε ό,τι ήταν τότε η ιερή βίβλος της βιολογίας. Πως τα κατάφερε; Επειδή δεν αποσπούσε πολύ την προσοχή του, "Υπήρχε μόνο το DNA και καθόλου κορίτσια" αναφέρει κι ο ίδιος γλαφυρά.

Στο βιβλίο του, Η Διπλή Έλικα, o Watson περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανακάλυψη και τον αγώνα δρόμου που χρειάστηκε να τρέξουν μεταξύ πολλών αντιπάλων τους. Ο Watson είχε ιδιαίτερα ενθουσιαστεί με τη συλλογή των γραμμάτων που άνηκε στον Crick και τα οποία δημοσιεύτηκαν το Σεπτέμβριο στο Nature, κι αυτό γιατί όπως λέει ο Watson, τα γράμματα αυτά δίνουν βαρύτητα στη συναισθηματική φόρτιση που τον διακατείχε εκείνη την περίοδο. Σε ένα από τα γράμματα, ο Maurice Wil­kins, ο οποίος αρχικά ήταν αντίπαλός τους αλλά τελικά μοιράστηκε μαζί τους το Νόμπελ, περιγράφει τα συναισθήματά του όσον αφορά την ενδοεργαστηριακή πολιτική που ακολουθούνταν: "Βρισκόμαστε σε μια ανταλλαγή πυρών που μπορεί να μας διαλύσει όλους". Έγραψε το γράμμα αυτό αφότου οι Watson και Crick δημιούργησαν το πρώτο λανθασμένο μοντέλο της δομής του DNA. Αντί να αισθανθούν ντροπιασμένοι οι δυο τους του απάντησαν: “Ξέχνα το και προχώρα”.
Το έργο Photograph 51 επικεντρώνεται στην δουλειά της Rosalind Franklin, η οποία ασχολούνταν με την κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ. Η Franklin δούλευε μαζί με τον Wilkins και πέθανε πριν την απονομή του βραβείου Νόμπελ.
Σε ό,τι αφορά το έργο ο Watson επισημαίνει ότι ο χαρακτήρας του Wilkins “μιλούσε πάρα πολύ”, ότι ο χαρακτήρας του Crick στερούνταν ταλέντου και τέλος ότι αποδόθηκε μεγάλος ρόλος στον χαρακτήρα της Franklin.
Στο τέλος του δείπνου, ο Watson ανέφερε ότι γράφει "το πρώτο του επιστημονικό άρθρο τα τελευταία 40 χρόνια". Με βάση αυτή τη δουλειά, λέει, θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της ανθρωπότητας με τα φάρμακα που έχουμε τώρα. Ωστόσο το αρχικό paper έχει ήδη απορριφθεί μία φορά, αλλά εκείνος λέει ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί. Άλλοστε, ο φόβος της αποτυχίας δεν σταμάτησε ποτέ τον Watson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου