Αναλαμβάνουμε μεταφράσεις επιστημονικών κειμένων και άρθρων βιοχημικού και ιατρικού περιεχομένου
Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας
Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)
Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..
We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011
Εντείνεται το πρόβλημα αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά
Η επιβράδυνση στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση ανθεκτικών μικροβίων μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπως αυτή πριν την ανακάλυψη της πενικιλίνης στις αρχές του 20ου αιώνα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της αντίστασης--των παθογόνων στα αντιβιοτικά--που έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια κρίση», επισήμανε η Ούρσουλα Τεουρετζμπάχερ του Κέντρου Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων της Βιέννης, από τη Βοστώνη όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Συνέδριο για τα Λοιμώδη Νοσήματα και την Χημειοθεραπεία (ICAAC).
Η ίδια υπογράμμισε «τον τεράστιο αριθμό περιπτώσεων (πολυανθεκτικότητας μικροβίων) για τις οποίες δεν υπάρχουν πλέον αποτελεσματικά αντιβιοτικά». «Και αν εξετάσουμε τα νέα αντιβιοτικά που έχουν κυκλοφορήσει ή αυτά που ακόμα παρασκευάζονται στα εργαστήρια είναι σαφές πως η φαρμακοβιομηχανία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ιατρικής», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Γκάρι Νόελ, από το αμερικανικό εργαστήριο Johnson and Johnson, σήμερα παράγονται τα μισά αντιβιοτικά σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια. Επικαλούμενος έρευνες, τόνισε πως τα πρώτα αντιβιοτικά που θα στοχεύουν την πολυανθεκτικότητα των μικροβίων είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά τέσσερα χρόνια.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών, απαιτείται μια νέα προσέγγιση που δεν θα βασίζεται μόνο στο μοντέλο που προτείνει την επιστροφή στις επενδύσεις, εξήγησε η Δρ Τεουρετζμπάχερ. Η ίδια ανέφερε πολλές προτάσεις που έχουν προωθηθεί, όπως για παράδειγμα η συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες στην δημιουργία θεραπειών εναντίον μολυσματικών ασθενειών.
Η λοιμωξιολόγος επέμεινε στην ανάγκη να ενισχυθούν και να εναρμονιστούν οι νόμοι κάθε χώρας που ισχύουν στον τομέα αυτό, ώστε να περιοριστεί η υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών, που κάνει τα μικρόβια πολυανθεκτικά απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων.
Όλα τα μέτρα είναι αναγκαία για να μην επιστρέψουμε στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε πριν την ανακάλυψη της πενικιλίνης, επισήμανε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου