"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πόσο καλός παίκτης είσαι στο σκάκι??


Διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στους έμπειρους σκακιστές και διαφορετικά στους ερασιτέχνες


Οι δυνατοί παίκτες στο σκάκι χρησιμοποιούν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου τους από αυτά που χρησιμοποιούν οι ερασιτέχνες, μεγιστοποιώντας τη διαίσθηση αναφέρει μια νέα μελέτη που αφορά τους παίκτες shogi (το Ιαπωνικό σκάκι).
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν Μαγνητική Τομογραφία για να συγκρίνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των ερασιτεχνών και των επαγγελματιών παικτών, στους οποίους έδειχναν διαφορικές εκβάσεις παιχνιδιών shogi και στη συνέχεια τους ζητούσαν να σκεφτούν την επόμενη κίνησή τους.
Διαπίστωσαν ότι ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου των ειδικών φώτιζε περισσότερο απ’ ότι των ερασιτεχνών παικτών. Την έρευνα πραγματοποίησε ο Ιάπωνας Xiaohong Wan και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science.

Όταν ρώτησαν τους παίκτες απλά αν σκεφτούν την επόμενη κίνησή τους, οι εγκέφαλοι των έμπειρων παικτών έδειξε σημαντικά μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή που συνδέεται με την αναγνώριση εικόνων και την περιοχή της επεισοδιακής μνήμης μια περιοχή του βρεγματικού λόβου που είναι υπεύθυνη για την ανάκληση γεγονότων ή επεισοδίων που συμβαίνουν σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.
Όταν ζητήθηκε από τους παίκτες να λάβουν μια απόφαση σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, η έντονη δραστηριότητα «μετακινήθηκε» σε άλλη περιοχή που ονομάζεται κερκοφόρος πυρήνας, η περιοχή που ελέγχει τη συμπεριφορά μας.
«Αυτή η ενεργοποίηση δεν συνέβη στους ερασιτέχνες ή όταν στις δύο ομάδες δόθηκε αρκετός χρόνος για να σχεδιάσουν την κίνησή τους» αναφέρεται στην έρευνα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι επαγγελματίες παίκτες έχουν τελειοποιήσει ένα κύκλωμα που συνδέει τις δύο περιοχές, το οποίο τους επιτρέπει να αντιληφθούν πολύ πιο γρήγορα την τρέχουσα κατάσταση του παιγνίου και να επιλέξουν την επόμενη κίνησή τους.
«Το να χρησιμοποιείς τη διαίσθησή σου δείχνει ότι η ιδέα για την επόμενη κίνησή σου είναι πιο γρήγορη και αυτοματοποιημένη χωρίς συνειδητή αναζήτηση» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, http://news.yahoo.com/s/afp/20110121/sc_afp/sciencejapangame

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου