"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Χαμογελάτε περισσότερο..Ζήστε περισσότερο!!!


A model laughs while talking to other models backstage before the Varanasi 2011 Fall/Winter collection show during Buenos Aires Fashion Week, February 22, 2011. REUTERS/Marcos Brindicci


Άρθρο του Chris Michaud για το Reuters

Το σημερινό μάθημα που μας δίνουν οι επιστήμονες: Don't worry, be happy, live longer. 
Μια ανασκόπηση 160 περίπου συμπεριφορικών μελετών παρέχει σοβαρές ενδείξεις ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο.
Μπορείτε να βρείτε τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στο περιοδικό: "Applied Psychology: Health and Well-Being."
"Ήμουν σχεδόν σοκαρισμένος και έκπληκτος όταν συνειδητοποίησα την επαναληψιμότητα που χαρακτηρίζει αυτά τα δεδομένα" αναφέρει ο Ed Diener, καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Illinois, που είναι το πρώτο όνομα στη δημοσίευση.
Το άρθρο περιγράφει 8 διαφορετικούς τύπους μελετών στο πεδίο της μακροζωίας, ενώ τα στοιχεία προκύπτουν από μελέτες τόσο στον ανθρώπινο πληθυσμό όσο και από πειραματικά ζωικά μοντέλα.
Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα, είναι η μελέτη 5000 φοιτητών πανεπιστημίου για πάνω από 40 χρόνια, που έδειξε ότι οι πιο απαισιόδοξοι του γκρουπ πέθαναν σε μικρότερη ηλικία. 
Άλλα πειραματικά μοντέλα υποδεικνύουν ότι η ευχάριστη διάθεση μειώνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας μετά από φυσική καταπόνηση.
Ζώα που ζούσαν κάτω από στρεσσογόνες συνθήκες όπως πολυπληθή κλουβιά, είχαν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και μεγαλύτερη προδιάθεση να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα πέθαιναν σε μικρότερη ηλικία από άλλα που ζούσαν κάτω από καλύτερες συνθήκες. 
Ο Diener επισημαίνει ότι παρά το γεγονός πως οι περισσότερες μελέτες αυτού του πεδίου σήμερα εστιάζονται στην παχυσαρκία, το κάπνισμα, τη φυσική άσκηση και τις διατροφικές συνήθειες ίσως θα πρεπε να εντάξουμε στη λίστα και το ρητό "να στε ευτυχισμένοι και λιγότερο αγχωμένοι"

Μπορείτε να βρείτε την αγγλική πηγή εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου