"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τα...διαμάντια στην υπηρεσία της αντικαρκινικής θεραπείας!!!


Από www.tvxs.gr



Τα αντικαρκινικά φάρμακα γίνονται ολοένα και πιο αναποτελεσματικά διότι τα καρκινικά κύτταρα τα αποβάλλουν εγκαίρως πριν προλάβουν να δράσουν. Η αντίσταση αυτή στα φάρμακα αποτελεί το 90% του λόγου αποτυχίας της θεραπείας στον κακοήθη καρκίνο.
Τα «νανοδιαμάντια» - σωματίδια με βάση τον άνθρακα, διαμέτρου 2-8 νανομέτρων, με οκτάεδρη δομή – αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, διότι οι κυτταρικά μεταφερόμενες πρωτεΐνες, που συνήθως αποβάλλουν το φάρμακο από το κύτταρο, δεν μπορούν να τα «κουβαλήσουν». Συνεπώς, το φάρμακο μένει εντός του κυττάρου.
Ο Ντιν Χο, βιοϊατρικός μηχανικός του Northwestern University στο Έβανστον του Ιλινόις, που ηγήθηκε της έρευνας, υποστηρίζει πως η χημική επιφάνεια των νανοδιαμαντιών είναι αυτό που τα κάνει ξεχωριστά. Η πλευρική επιφάνεια των διαμαντιών διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η ηλεκτρική φόρτιση. Συνεπώς ένα φάρμακο μπορεί να συνδεθεί σε μια ουδέτερη επιφάνεια, για παράδειγμα, ενώ μια άλλη πλευρά διατηρεί ηλεκτροστατική φόρτιση, επιτρέποντας στο νανοδιαμάντι να διασκορπιστεί σε υγρά.
Άλλα νανοσωματίδια, όπως τα συνθετικά πολυμερή από γλυκολικό-λακτικό οξύ, χρησιμοποιούνται ήδη εργαστηριακά για φάρμακα, αλλά δεν διαθέτουν αυτή την επιφάνεια με την ικανότητα προσαρμογής.

Τα νανοδιαμάντια δεν είναι τοξικά και δεν προκαλούν φλεγμονή. Είναι επίσης φτηνά για μαζική παραγωγή, συμπληρώνει ο Χο. «Η πρώτη ιδέα για τα νανοδιαμάντια ήταν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία αυτοκινήτων».
Επιστήμονες της ομάδας του Χο προσάρτησαν το αντικαρκινικό φάρμακο σε νανοδιαμάντια. Τα χορήγησαν σε ποντίκια με ηπατικούς όγκους είτε στη σύνθεση αυτή είτε αποκλειστικά το doxorubicin και δύο ημέρες μετά έλεγξαν τα επίπεδα του φαρμάκου στους όγκους. Βρήκαν ότι τα επίπεδα του doxorubicin ήταν 10 φορές μεγαλύτερα σε ποντίκια που είχε χορηγηθεί το μείγμα με τα νανοδιαμάντια σε σχέση με τα ποντίκια που είχε χορηγηθεί μόνο του το doxorubicin. Μάλιστα, τα υψηλά επίπεδα του φαρμάκου στα κύτταρα παρέμεναν επί 7 ημέρες. Επίσης, οι όγκοι των ποντικιών που έλαβαν το συνδυασμό νανοδιαμαντιών-doxirubicin συρρικνώθηκαν και τα ποντίκια επιβίωσαν περισσότερο καιρό.


Διαβάστε την πηγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου