"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Εκπαιδευτικοί πετούν ψηλά στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος...!

 Από το scienceinschool.org Μετάφραση της Ελισάβετ Μοσχόβου

image
Οι εκπαιδευτικοί Bernhard Sturm (αριστερά) και Javier Mendez μέσα σε ένα αντίγραφο του θαλαμίσκου Columbus του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
Η εικόνα προσφέρθηκε από Carmen Guerra
Η Eleanor Hayes μάς μιλά για το πρόσφατο σεμινάριο εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας [European Space Research and Technology Centre].
Τον Ιούνιο του 2010, χάρηκα πολύ με την πρόσκληση να συμμετάσχω στο πρώτο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς σχετικά με τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας [European Space Research and Technology Centre - ESTEC] στην Ολλανδία. Εκεί είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς ενθουσιώδεις ευρωπαίους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα θετικών επιστημών – το κοινό στο οποίο απευθύνεται τοScienceinSchool – και επίσης να λάβω μέρος σε μερικά συναρπαστικά εργαστήρια.


«Ποια είναι τα εμπόδια στην εξερεύνηση του Άρη;» ρώτησε ο Anupam Ojha, καθηγητής φυσικής και εκπαιδευτικός διευθυντής στο Εθνικό Διαστημικό Κέντρο [National Space Centre] του Ηνωμένου Βασιλείου. Μας ζήτησε να σκεφτούμε ποια θα ήταν η καλύτερη πιθανή διαδρομή από τη Γη στον Άρη (και όχι η συντομότερη) και ποιες είναι οι πολλές προκλήσεις του Αρειανού περιβάλλοντος για τον άνθρωπο. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι στην πολύ χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση του Άρη το αίμα ενός ανθρώπου θα έβραζε στιγμιαία ακόμα και σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από αυτή του σώματος; Ή ότι ο αέρας θα έφευγε από τους πνεύμονές του με τέτοια δύναμη που θα μπορούσε να χάσει τα δόντια του; Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, οι μελλοντικοί εξερευνητές του Άρη θα χρειαστούν οπωσδήποτε ειδικές στολές!
Μέσα σε 90 λεπτά, ο Anu μας οδήγησε σε μια μαγευτική ξενάγηση του διαπλανητικού και Αρειανού περιβάλλοντος – με τη βοήθεια ζαχαρωτών, συριγγών, υγρού αζώτου, πορτοκαλιών και άλλων απλών υλικών. Ο στόχος αυτού του εργαστηρίου ήταν να μας δείξει πώς το θέμα «διάστημα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διδασκαλία των επιστημονικών μαθημάτων. Στο τέλος της ημέρας, σε κάθε εκπαιδευτικό δόθηκε ένα memory stick με φωτογραφίες, ιδέες διδασκαλίας και άλλο χρήσιμο υλικό.
image
Οι εκπαιδευτικοί φτιάχνουν τους δέκτες τους
Η εικόνα προσφέρθηκε από Anneke Le Floc'h / ESA
Στη γειτονική αίθουσα, μια άλλη ομάδα 20 εκπαιδευτικών μάθαινε πώς να συναρμολογήσει έναν δέκτη – και να λάβει σήματα από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. «Δεν είχα κάνει ποτέ άλλοτε στη ζωή μου κόλληση μέχρι τώρα!» σχολίασαν πολλοί από τους καθηγητέςs.
Αργότερα εκείνο το απόγευμα, μια ομάδα συντόνισε μια ζωηρή συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο ενθουσιασμός των μαθητών για το διάστημα για να κινήσει το ενδιαφέρον τους στα επιστημονικά μαθήματα. Ένα από τα αποτελέσματα της συζήτησης ήταν ένα καινούριο thread που δημιουργήθηκε στο online forum του ScienceinSchool w1– στο οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μοιράζονται εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με το διάστημα με άλλους αναγνώστες του Science in School.
image
Το Melas Χάσμα, κομμάτι του τεράστιας κοιλάδας φαραγγιών Valles Marineris στον ΄Αρη
Η εικόνα προσφέρθηκε από ESA / DLR / FU Berlin (G Neukum)
Αργότερα, οι εκπαιδευτικοί συνάντησαν έναν από τους αστροναύτες του ESA, τον Frank De Winne, που περιέγραψε μερικές ξεχωριστές στιγμές από την αποστολή OasISS που συμμετείχε καθώς και τον ρόλο του στα εκπαιδευτικά projects στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [International Space Station – ISS]. Το ότι γνωρίσαμε τον Frank και μπορούσαμε να μιλάμε μαζί του φιλικά και να του κάνουμε ερωτήσεις για τη δουλειά του ήταν από τις καλύτερες στιγμές του σεμιναρίου.
Tο σεμινάριο είχε μεγάλη επιτυχία και για τους εκπαιδευτικούς και για τον ESA– και θα υπάρξει κι άλλο το καλοκαίρι του 2011. Γιατί να μην κάνετε κι εσείς μια αίτηση συμμετοχής; Για πληροφορίες, μπορείτε να ενημερώνεστε από το Human Spaceflight website του ESA.

Διαβάστε την πηγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου