"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το ένζυμο που...σβήνει τις αναμνήσεις!!!

Από www.planitikos.com

Ένα ένζυμο το οποίο επιτρέπει την ενίσχυση ή ακόμη και το σβήσιμο της μνήμης εντόπισαν ισραηλινοί επιστήμονες από το Ινστιτούτο Επιστήμης Βάιτσμαν (Weizmann).


Σε πειράματα που έκαναν σε ποντίκια, οι ειδικοί προκάλεσαν στα τρωκτικά αναγούλα χορηγώντας τους αρχικά μια συγκεκριμένη τροφή. Στόχος τους ήταν να συνδέσουν τη γεύση της με τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία.

Στη συνέχεια, εκπαίδευσαν τα ζώα να συνδέουν επιπλέον τροφές με κοιλόπονο, ενώ τους χορήγησαν ενέσιμα έναν αβλαβή ιό ο οποίος εξέφραζε την πρωτεϊνική κινάση Μ ζήτα (ΡΚΜ) – ένα ένζυμο που επηρεάζει τη μνήμη.

Στον οργανισμό τους, ο ιός εξέφραζε είτε μια λειτουργική εκδοχή του ενζύμου, είτε μια μεταλλαγμένη μορφή που μπλόκαρε τη δραστηριότητα ακόμη και του φυσικώς εκφραζόμενου ενζύμου.Οι επιστήμονες είδαν λοιπόν ότι τα αυξημένα επίπεδα του ενζύμου ενίσχυαν την ικανότητα των πειραματόζωων να ανακαλούν τις μνήμες που σχετίζονταν με τις δυσάρεστες τροφές, ενώ αντίθετα, η μεταλλαγμένη εκδοχή του ενζύμου τις διέγραφε πλήρως.

Προσεχώς και σε χάπι;
Το ένζυμο ΡΚΜ φαίνεται ότι δρα με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι άλλα ενισχυτικά μνήμης, καθώς επιτρέπει την παρέμβαση σε παλαιότερες αναμνήσεις.

Κατά τους ειδικούς, δεν αποκλείεται τα ευρήματα αυτά να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων φαρμάκων που να απευθύνονται σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD) ή φοβίες, ενισχύοντας ή διαγράφοντας αντίστοιχα παλαιότερες αναμνήσεις τους.

Βρείτε την πηγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου