"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η διαρροή του πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ιαπωνία έρχεται να καταρακώσει ακόμη περισσότερο τη Χώρα...!

 
Διαρροή ραδειενέργιας δια πιστώθηκε στο Τόκυο το Σάββατο λόγω της καταστροφής ενός Ιαπωνικού πυρηνικού αντιδραστήρα στο Βόρεια τμήμα του Τόκυο. Η διαρροή προκλήθηκε από την ανατίναξη της οροφής των εγκαταστάσεων λόγω του φοβερού σεισμού.
Οι εξελίξεις στην περιοχή τρομάζουν τους υπεύθυνους, ενώ οι αρμόδιοι τεχνικοί σπεύδουν να περιορίσουν τη χειρότερη, όπως λένε πυρηνική καταστροφή μετά την έκρηξη του Τσέρνομπιλ το 1986 που σόκαρε τον παγκόσμιο πληθυσμό.
Ο σεισμός έχει φέρει φοβερές καταστροφές ενώ οι επίσημες πληροφορίες μέχρι χτες το βράδυ μίλαγαν για 1300 νεκρούς.
"Θα ερευνήσουμε τόσο την αιτία όσο και το αποτέλεσμα της καταστροφής του αντιδραστήρα και θα ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό το κοινό" αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Προέδρου Yukio Edano.
Ο Edano διαβεβαιώνει ότι η εκκένωση ενός εύρους 10 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή του αντιδραστήρα Daiichi 1 (ο οποίος είναι 40 ετών) στην επικράτεια της Fukushima είναι επαρκής. Ωστόσο 1 ώρα μετά το όριο επεκτάθηκε από τα 10 στα 20 χιλιόμετρα κάτι που εγείρει αμφιβολίες σε ότι αφορά την ικανότητα των αρμόδιων να περιορίσουν τη διαρροή. Τηλεοπτικοί ανταποκριτές είδαν καπνό να βγαίνει από τον αντιδραστήρα ρνώ βρίσκονταν 240 χιλιόμετρα πιο βόρεια του Τόκυο.
Οι Γιαπωνέζοι διασώστες ψάχνουν μανιωδώς μέσα στα συντρίμια κτιρίων και αυτοκινήτων να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν στις πιο χτυπημένες περιοχές, όπως αυτήν της Sendai.
"Όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, εγώ ήρθα σε ένα μόνο από τα λίγα που είναι ανοιχτά να πάρω πάνες, νερό και φαγητό για τις επόμενες μέρες", λέει ο Kunio Iwatsuki, 68 ετών, στην πόλη Mito, όσο περίμενε μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες του σε μια τεράστια ουρά έξω από το σουπερμάρκετ.
Μια από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές ήταν αυτοί ανθρώπων στην οροφή ενός νοσοκομείου της Sendai οι οποίοι προσπαθούσαν να στείλουν το μήνυμα S.O.S., ενώ το νοσοκομείο περιβαλλόταν από ορμητικά νερά.
Ο σεισμός, το τσουνάμι και τώρα η διαρροή από τον πυρηνικό αντιδραστήρα θέτουν την Ιαπωνική κυβέρνηση μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση δεκαετιών.
Η έκρηξη του Τσέρνομπιλ το 1986 ήταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές, καθώς τόνοι τοξικής σκόνης μεταφέρθηκαν έως τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Η εταιρεία TEPCO, της οποίας ευθύνη ήταν ο εν λόγω πυρηνικός αντιδραστήρας στο παρελθόν πέρασε από ένα μεγάλο σκάνδαλο. Το 2002 συγκεκριμένα φήμες σχετικά με ελλειπή τήρηση των κανόνων ασφαλείας οδήγησαν τον πρόεδρο και 4 μεγάλα στελέχη σε παραίτηση.
Οι απόψεις ακόμη διίστανται και καθημερινά στην Ιαπωνία παρουσιάζονται νέα τηλεοπτικά ρεπορτάζ με αντιφατικά στοιχεία.
Για περαιτέρω πληροφόρηση διαβάστε τα αντίστοιχα άρθρα του Reuters εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου