"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σεισμός στην Ιαπωνία: Ρεπορτάζ του Nature 11 Μάρτη 2011

Άρθρο του David Cyranoski από το Τόκυο

Σε μια γη συνηθισμένη στους σεισμούς, όλος ο κόσμος λέει ότι αυτός εδώ, που ξέσπασε 14:46 τοπική ώρα, είναι ο δυνατότερος που έχουν ποτέ αισθανθεί. Οι πληροφορίες αφορούν την περιοχή 400 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού.
Οι επιστήμονες αναφέρονται στο μεγαλύτερο σεισμό που ένιωσε ποτέ η Ιαπωνία σε όλη την πολυτάραχη ιστορία της σε αυτά τα φυσικά φαινόμενα. Πρώωρες εκτιμήσεις από το USGS τοποθετούν το μέγεθος του σεισμού στα 7.9 ρίχτερ, τα οποία έχουν αυξηθεί έως και στα 8.9. Οι εκτιμήσεις όσον αφορά το εύρος είναι για 10-20 χιλιόμετρα. Αυτός ο σεισμός είναι 178 φορές μεγαλύτερος από αυτόν στη Hanshin/Kobe το 1995 (για να καταλάβετε το μέγεθος πατήστε εδώ να δείτε τα χαρακτηριστικά του σεισμού του 1995).
Η επικράτεια Miyagi είναι αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο. Το μέγεθος έντασης του σεισμού εκεί έφτασε μέχρι τα 7 ρίχτερ και περισσότεροι από 20 θάνατοι έχουν ως τώρα αναφερθεί.
Τσουνάμι 10 μέτρων έχουν χτυπήσει την περιοχή αυτή και τσουνάμι 3 μέτρων φτάνουν από εκεί μέχρι τις κάτω ακτές του Τόκυο.

Ο πανικός σάρωσε το Τόκυο καθως γραφεία και βιβλιοθήκες άρχισαν να πέφτουν και δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν.
Τα τραίνα έχουν σταματήσει στη Shizuoka, στο νότο του Τόκυο. Κάποιες τελεφωνικές γραμμές έχουν νεκρώσει. Ο ρεπόρτερ του Nature αναμεταδίδει αυτές τις πληροφορίες λίγα λεπτά μετά το σεισμό, μπλοκαρισμένος σε ένα σταματημένο τρένο...Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του περιοδικού και της αντίστοιχης ιστοσελίδας η ενημέρωση από τον David Cyranoski θα συνεχιστεί δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου