"Science is merely an extremely powerful method of winnowing what's true from what feels good." Carl Sagan

Καποια στοιχεια για τη δουλεια μας

Είμαστε απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας, χημικού και ιατρικής και αναλαμβάνουμε μεταφράσεις αγγλικών paper και reviews του αντίστοιχου περιεχομένου με το αντικείμενό μας. Η κοστολόγηση γίνεται με βάση τον αριθμό των σελίδων. Επιπλέον μεταφράζουμε κείμενα και σε άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά)

Πέρα όμως από τη δουλειά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό και ένα διαδραστικό blog όπου μπορείτε στα σχόλιά σας να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη μετάφραση διαφόρων όρων ή με εργασίες και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ σας και μεταξύ μας που θα μας δίνει ερεθίσματα για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη..

We are graduates with master's degree in clinical biochemistry and molecular diagnostics. We undertake translation of scientific papers from english to greek, french, german, spanish and vice versa..

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Στις καυτερές πιπεριές βρίσκεται η χημική ουσία που καταπολεμά τον πόνο...!


Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν στα σημεία του πόνου στο ανθρώπινο σώμα, μια ουσία παρόμοια με την καψικίνη.
Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν στα σημεία του πόνου στο ανθρώπινο σώμα, μια ουσία παρόμοια με την καψικίνη.
Από www.chemist.gr
Στις καυτερές πιπεριές κρύβεται το μυστικό για την καταπολέμηση του πόνου, εκτιμούν επιστήμονες που βασισμένοι στα συστατικά της θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος αναλγητικού, που για πρώτη φορά θα σταματά τον πόνο στην πηγή προέλευσής του.
Η καψικίνη ή καψαϊσίνη, είναι η ουσία που κάνει τόσο καυτές τις κόκκινες πιπεριές, καθώς εισέρχεται σε υποδοχείς που βρίσκονται στα κύτταρα του σώματός μας.
Παρόμοιες ουσίες με την καψικίνη (τα ειδικά λιπαρά οξέα ΟLAM), απελευθερώνονται από το σώμα όταν αυτό τραυματίζεται. Στη συνέχεια μέσα από υποδοχείς, ενεργοποιούνται τα νευρικά κύτταρα που αισθάνονται και μεταφέρουν τον πόνο (βλαβοϋποδοχείς).
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι υποδοχείς καψικίνης ουσιαστικά αποτελούν την “κλειδαριά” που “ξεκλειδώνει” την “πόρτα” του πόνου στους νευρώνες. Αν καταφέρουν να μπλοκάρουν αυτή την “κλειδαριά” τότε θα σταματήσουν και τη μεταφορά της αίσθησης του πόνου.
Πειράματα που έχουν ήδη γίνει σε ποντίκια στο εργαστήριο, έδειξαν ότι η αφαίρεση ενός γονιδίου που σχετίζεται με αυτούς τους κυτταρικούς υποδοχείς, αφαιρεί και την ευαισθησία του σώματος στην καψικίνη. Οι ερευνητές ξεκινούν την προσπάθεια να δημιουργήσουν φάρμακα που θα κάνουν κάτι παρόμοιο.
Σύμφωνα με τον Χάργκριβς, “πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των μηχανισμών του πόνου και στην πιο αποτελεσματική καταπολέμησή του. Ανακαλύψαμε μια οικογένεια από ενδογενή μόρια τύπου-καψικίνης, τα οποία απελευθερώνονται με φυσικό τρόπο στη διάρκεια ενός τραυματισμού και τώρα ξέρουμε πώς να μπλοκάρουμε αυτούς τους μηχανισμούς με μια νέα κατηγορία μη εθιστικών φαρμάκων”.
Τελικά, οι ερευνητές προσδοκούν ότι τα νέα φάρμακα θα μπορούν να αντιμετωπίζουν διαφορετικές μορφές χρόνιου πόνου όπως του καρκίνου και των φλεγμονωδών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα. Τα περισσότερα σημερινά αναλγητικά δεν θεραπεύουν τον πόνο στην πηγή του, ενώ επιπλέον είναι εθιστικά και με δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειες. Η ασπιρίνη π.χ. μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα αιμορραγία, οι αναστολείς COX-2 μερικές φορές μπορεί να επιφέρουν καρδιακά προβλήματα, η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι κ.α.
Η έρευνα, υπό τον δρα Κένεθ Χάργκριβς της Οδοντιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Τέξας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό κλινικών ερευνών “Journal of Clinical Investigation”, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ
Βρείτε την πηγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου